Naar boven
  /  Plantenregister   /  Pilea Peperomioides
1x per week Water
Indirect Zonlicht
12-25┬░C Temperatuur
1x per maand Voeding
50-75% Luchtvochtigheid

Pilea Peperomioides is een plant uit de brandnetelfamilie en staat beter bekend als de pannenkoekplant. Pilea Peperomioides komt van nature alleen voor in China in het bergachtige gebied van de provincie Yunnan. Het is een hele makkelijke plant die ook nog eens heel makkelijk te vermeerderen is.

Standplaats

Zet de pannenkoekplant op een lichte plaats, uit direct zonlicht. Zorg er verder voor dat de plant niet op de tocht staat, want daar houd hij niet van.

Verzorging

Geef de plant wekelijks een beetje water. Genoeg om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt in de tussentijd, maar ook niet teveel. De plant kan namelijk slecht tegen een natte potgrond. Verpot de plant ieder jaar tijdens de lente. Kies hierbij voor een pot die minimaal 20% groter is dan de huidige pot. De pannenkoekplant is niet erg gevoelig voor ziektes, maar kan wel last krijgen van meeldauw. Deze plant staat niet bekend als een giftige plant.

Trouble shooting

Worden de bladeren geel en gaan ze slap hangen? Dan heb je de plant te veel water gegeven. Laat het overtollige water uit de pot en wacht wat langer met opnieuw water geven. De aarde mag best een klein beetje uitdrogen tot de volgende watering. Worden de bladeren een beetje bruin? Dan krijgt de Pilea te weinig ligt en kan je hem beter wat dichter bij een raam zetten.

Stekken

Het stekken van deze plant is heel simpel en kan op meerdere manier. Je kan er simpelweg een blad met steel van af halen en op water zetten. Ook kan je een ‘pup’ (een kleine uitloper) uit de aarde snijden en op water zetten. Binnen no time groeien er worteltjes aan en kan je hem binnen een paar weken in de grond zetten.

Leuk dat je op mijn planten site bent! Mijn naam is Kristel en ik ben net als vele van ons een enorme stek-gek. Met een huis vol met planten wordt ik er enorm blij van als ik weer een nieuw blaadje kan ontdekken of weer een nieuw plantje aan mijn collectie kan toevoegen. Al mijn kennis en ontdekkingen deel ik graag met jou op deze site.